За нас

Кои сме ние?

Групата дружества

ОГНЕУПОРИ МАТИОС АД

с предмет на дейност производство и изработване на огнеупорни материали, ръчно производство на декоративни камъни и търговия със строителни материали, е установена сред челните места на международния пазар.

ОГНЕУПОРИ МАТИОС АД е основана през 1880 г. и вече трети век успешно развива своята дейност. Притежавайки вече 134-годишна традиция в промишлените и строителни материали, в изграждането на огнеупорни и киселинноустойчиви съоръжения, днес компанията е една от най-големите производителки, търговски и строителни предприятия за своята сфера и уникална по мащаб за цяла Гърция. Дружеството разполага със собствени модерни производствени бази – Халкида в Гърция и в Дупница в България.

Благодарение на постоянното търсене в сферата на проучванията и развитието на нови продукти и иновации в производството, специализираното обучение на персонала, с производствената си динамичност и видението за по-нататъшен растеж и модернизация, компанията се стреми да бъде сред най-силните в Европа. Продуктите ни се изнасят вече в 60 държави по целия свят и предимството ни пред конкурентите ни е цялостното изпълнение на зададените проекти и обслужването на клиентите.

Днес името МАТИОС правилно се отъждествява с високото качество и иновациите, които винаги се намират в центъра на съвременните технологични разработки.

Какво създаваме?

“МАТИОС” АД произвежда и предлага  в България над  150 различни цвята и вида облицовъчен изкуствен камък,  имитиращ естествен камък, добиван от различни точки на света. Производството е централизирано в новата собствената фабрика на фирмата в гр. Дупница – България. Декоративните камъни “Матиос” се изработват ръчно от бетон, а при производството им се вграждат метео и хидроустойчиви компоненти, което прави продуктите по-леки. Цветовете на камъните са изключително дълготрайни и устойчиви на всякакви атмосферни условия и не се променят с годините.

Камъните се монтират изключително лесно, защото от обратната им страна са специално изградени с цел бързо и ефективно залепване.

Част от нашата история

1880

ОСНОВАВАНЕ НА КОМПАНИЯТА

Основана като лична фирма от Dimitrios Mathios с обхват индустриалните огнеупорни строителни проекти (пещи, фабрични комини, и т.н.).

1955

РАЗРАСТВАНЕ

Личната компанията еволюира в с ограничена отговорност с наименование I. Mathios Bros. LTD., С партньори братът Димитриос Николаос и Константинос Матиос.

2002

НОВИ ВЪРХОВЕ

Създаване на филиал на Mathios Refractories в Германия, наречена Mathios GmbH със седалище в Бохум.

2010

ОЩЕ НОВИ ВЪРХОВЕ

Поради необходимостта за покриване на нови пазари в Европа, подтикна дружеството Матиос АД да създаде офис за продажби и във Франция.

Нашият Екип

Част от екипа

 Ваня Масленкова

Счетоводител

Част от екипа 2

Виктория Иванова

Логистик Фактуриране

Главен счетоводител

Катя Башева

Главен счетоводител

Жоро - продавач консултант в MathiosStone

Георги Янков

Продавач-консултант